Op woensdag 7 juni a.s. organiseert de KIVI Afdeling voor Industrieel Ontwerpen een KIVI College, verzorgd door Michel van Schie (Spark design & innovation, Rotterdam).

Om 19:30 uur begint de lezing ”Van bloedbad tot branding, van microtechnologie tot medische certificering’.

‘Suturing reinvented’
Het hechten van bloedvaten gebeurt al vele decennia op dezelfde manier. Een uiterst ambachtelijk en secuur proces. Een gerenommeerde vaatchirurg dacht: “Dat kan anders en lanceerde het idee van eenhandig hechten. Sneller, netter, en een assistent minder nodig.” Samen met zijn zwager, startten ze een onderneming, Mellon. Spark kwam aan boord om met Mellon deze innovatie te ontwikkelen.
Dit verhaal gaat over de innovatie van een baanbrekend product met vallen en opstaan. Een ware ontdekkingsreis langs de microtechnologie, gebruikersacceptatie, merkbeleving, certificering van een medisch apparaat met risicoklasse 3.

Michel van Schie is partner bij Spark design & innovation, een industrieel ontwerpbureau van ruim 30 mensen, gevestigd op een schitterende locatie in Rotterdam. Hij heeft gewerkt voor bijzondere klanten en projecten met vaak uitdagende combinaties van strategie, concepting, vormgeving en engineering. Van oogmeetapparatuur tot brandweergereedschap, van 3D printers tot vliegende auto’s. Spark is een professioneel bureau met een bijzondere positie op het gebied van integraal ontwerp.

Wilt u meer weten over KIVI College en de KIVI Afdeling voor Industrieel Ontwerpen klik dan op: meer info