Oproep aan onze leden voor de TIV in Hardenberg op 19 september

Van 19 – 21 september is de Technische Industriële Vakbeurs (TIV) in Hardenberg
Op dinsdag 19 september is er een IDC designmeeting gepland en bieden wij onze leden de kans om hun product of verhaal te presenteren in het kennistheater op de beursvloer. Er komt steeds meer vraag naar informatie over de ontwikkelingen op het gebied van Engineering & Design.
TIV Hardenberg is dé beurs voor toeleveranciers binnen de maakindustrie! De vertegenwoordigde segmenten zijn:
1. grondstoffen en materialen
2. industriële toelevering
3. industriële automatisering
4. industriële productietechnieken
5. digitalisering
6. aandrijf- en besturingstechnieken
7. personeel en organisatie
Hiermee biedt TIV een totaalbeeld van de trends en ontwikkelingen die er zijn in de markt. Dit jaar lichten ze één sector en ontwikkeling speciaal uit: ‘Food Industry’ en ‘Smart Industry’.
Belangrijke onderwerpen zijn onder andere: Engineering & Design, Kunststoffenindustrie, Digitalisering, Smart Materials, Technologie & IT.

 

Voorlopig programma:
Workshop: Succes creëren met design in de maakindustrie
Jacques Stevens
(IDpartners)
IDpartners, een industrieel ontwerpbureau, ontwerpt en ontwikkelt machines, apparaten en technische producten in de B2B markt.
Zij helpen OEM-ers om machines te ontwikkelen met een overtuigend design, eenvoudig te bedienen en met betere prestaties. Bijvoorbeeld met meer output, minder energieverbruik of lagere maakprijs, dus een sterke verbetering van de functionaliteit en de maakbaarheid.
Wilt u mooiere en betere machines die voor meer omzet zorgen?’
Vormgeving speelt in de industrie een steeds belangrijkere rol. Vaak worden machines en apparaten ontworpen vanuit functioneel, werktuigbouwkundig oogpunt. Door de technische vooruitgang worden de functionele verschillen tussen producten steeds kleiner. Voor diverse OEM-ers hebben zij succesvol design gerealiseerd met een doordacht en aansprekend design. Tijdens de workshop vertelt Jacques graag hoe zij dit praktisch aanpakken.
Ook vertelt hij graag meer over modelbescherming, UX-design en hun snelle prototypebouw.
 
Wilt u ook één van de sprekers zijn op de IDC designmeeting bij de TIV: neem dan contact op met marijke.vandeloo@idcentre.nl
Uiteraard van harte welkom om te komen luisteren en kijken van 14.30 tot 18.00 uur! Beurs is geopend van 13.00 – 21.00 uur