Vanuit de opleiding Industrieel Ontwerpen aan de Universiteit Twente wordt eens in de 2 jaar het evenement “de Glazen StudIO” georganiseerd.

10 en 11 juni is het weer zo ver, in het hartje van Enschede op de oude markt wordt een grote glazen studio gebouwd waar een groepje geselecteerde studenten keihard gaan werken aan ontwerpopdrachten voor verschillende bedrijven. De studenten worden ingedeeld in verschillende ontwerpgroepen bestaande uit zes tot acht personen. Zij gaan de uitdaging aan om binnen zes uur een case uit te werken. Dit hoeft natuurlijk niet helemaal precies tot in detail een eindconcept te zijn maar wel een helder, duidelijk en goed productidee. Natuurlijk staan de studenten er niet helemaal alleen voor en kunnen de mensen op straat ook hun input geven. Dit kan omdat het proces en eindresultaat van iedere opdracht gedurende De Glazen StudIO aan de voorbijgangers gepresenteerd zal worden.

Deze ontwerp cases zullen worden aangeleverd door bedrijven die interesse hebben in studenten die met creatieve en frisse ideeën zich over de case buigen. De mogelijke cases zijn zeer divers en uitlopend en laat zien dat de Industrieel Ontwerper van tegenwoordig tot veel in staat is. Naast de promotie van de bedrijven die een case leveren kunnen alle resultaten vrij gebruikt worden door de bedrijven die de case hebben geleverd. Heeft u een bedrijf of kent u een bedrijf dat interesse heeft in de Glazen Studio kijk dan op www.deglazenstudio.nl en neem contact met ons op. En wie weet wordt uw case in het weekend van 10 en 11 juni uitgewerkt op de oude markt in Enschede!