Omdat fysieke Designmeetings even niet mogelijk zijn, bieden wij u de komende tijd interessante webinars over ontwerpmethoden en -tools die kunnen helpen om efficiënter tot betere producten te komen.

Ontwerptool FMEA: inzicht en beheersing van kwaliteit risico’s tijdens het ontwikkelproces
                       
Nicole Mak, facilitator, trainer en expert op het gebied van FMEA
Een studie Werktuigbouwkunde en Bedrijfskunde vormen de basis van haar kennis die daarna is uitgebouwd met een ruime werkervaring in de automotive, machinebouw, energie, rail en logistiek. Sinds 2014 heeft Nicole zich helemaal gespecialiseerd in FMEA en daarmee al vele bedrijven verder gebracht in binnen en buitenland.

Waarom FMEA?
Krijgt u de kans een nieuw (technisch) product te ontwikkelen? Of wil een opdrachtgever een product wijzigen? Dat is hét moment voor een FMEA-analyse, de Failure Mode and Effect Analysis! Simpelweg omdat uw klant het eist, of gewoon omdat u zelf slim en goed onderbouwd van start wilt. FMEA-analyse toont de potentiële kwaliteit risico’s in het ontwerp aan.  In dit webinar een inleiding over FMEA waarmee u een goed beeld krijgt van de methode en wat deze voor u kan betekenen.

ZO WERKT DE FMEA-ANALYSE
Met als basis een gedegen functie analyse bepaalt u de potentiële risico’s in uw ontwerp.  De grootste risico’s pakt u aan met verbetermaatregelen. Liefst voordat u het ontwerp vrijgeeft en investeert in productiemiddelen. De resultaten van de FMEA-analyse vormen een belangrijke database waarin kennis is geborgd. Door de FMEA te onderhouden als een levend document vormt deze een solide basis voor continu verbeteren.

Meer info: smartFMEA