Tafelvoetbal. Wie kent het spelletje niet? Maar waarom wordt tafelvoetbal nou zo veel gespeeld in bedrijfskantines? Waarom omarmt vooral de creatieve sector dit spelletje?

Wat is de psychologie achter tafelvoetbal? Maar vooral, waarom is het zo ontzettend leuk om samen met jouw collega’s te spelen. Wij spelen het al geruime tijd, in de vorm van een interne competitie maar ook in toernooivorm met collega-bedrijven. Niet alleen maar als tijdverdrijf.

Tafelvoetbal is een uitermate leuk middel om op laagdrempelige manier met elkaar in contact te komen maar ook direct competitief de confrontatie aan te gaan. Tafelvoetbal (of ook wel foosball) lijkt een tijdverdrijf in de pauze met collega’s. Niets is minder waar maar ook hebben veel bedrijven met een reden een voetbaltafel aan boord. Foosball verlegt grenzen, verbroedert en breekt met communicatieve drempels. Maar tafelvoetbal is ook ontzettend goed voor een andere mindset op momenten dat je het nodig hebt en het is een killer voor RSI problematieken.

Op 31 oktober spelen we met een aantal bedrijven foosball in een kleine setting een ‘DYP’ (Draw your partner). Je speelt korte wedstrijden met steeds een andere partner maar je bouwt wel je eigen ranking op. Ondertussen geven wij wat uitleg over foosball en waarom dit spelletje omarmt is in vooral de creatieve industrie. Je ontmoet gelijkgestemden, netwerkt maar je bent vooral fanatiek aan het foosballen. Ik daag je hierbij uit!