Design + Functionaliteit + Innovatie = Traditie bij ALMI

Dit is de kern van de ALMI-filosofie: een innovatief productdesign gekoppeld aan continue verbetering  van de klantfunctionaliteit. Dit geldt bijvoorbeeld voor de ALMI-steenknipper. Tienduizenden professionals in de infrastructuur werken dagelijks met de ALMI-steenknipper. Design, functionaliteit en veiligheid staan al jarenlang aan de basis van dit succes.

Eigen producten
Het merk ALMI is met name bekend door een reeks eigen producten. Deze steenknippers, pijp uitslijpers en pijp uitklinkers worden via een omvangrijk dealernetwerk verkocht in een zestigtal landen. Design is cruciaal om continue vernieuwend in te spelen op klantenwensen en versterking van het imago. Design heeft bovendien een ergonomische functie: het verbeteren van  gebruikseigenschappen en veiligheidsaspecten.

Toelevering
Massaproductie van kleine series. Dat is de ALMI-filosofie in de toeleveringsmarkt. Primair wordt er gewerkt voor relaties in de internationale landbouwwerktuigenindustrie en machinebouw (bijv. recyclingmachines). De focus ligt op gecombineerde bewerkingen met robotlassen en aansluitend een freesbewerking. Ook verzorgt ALMI de assemblage tot submodules, bijv. het pendelframe van zelfrijdende landbouwspuitmachines.  Met het Smart Machining – concept geeft ALMI een praktische invulling aan Smart Industry en lean-management. Ook hier speelt design een belangrijke rol. Bij de engineering meedenken met klanten om designeisen, maakbaarheid en kosten te optimaliseren.
Het programma voor deze middag wordt nog bekend gemaakt.

Meer info:  Almi Vriezenveen