Kunststof verpakkingen

Bark Innovations B.V. is een jong bedrijf dat zich sinds 1 november 2010 heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve kunststof verpakkingen. Vanuit haar zusterorganisatie Bark Verpakkingen B.V. werd opgemerkt dat de markt steeds meer behoefte krijgt aan ‘verpersoonlijking’ van haar eigen identiteit.

Bedrijven houden zich steeds meer bezig met ‘branding’, waarbij het bouwen en versterken van merkbeleving de doelstelling is. Een innovatieve verpakking is in dat proces een krachtig instrument. Een nieuw kleurtje of een nieuw etiket is anno nu niet meer voldoende om ‘uit te blinken’ en ‘op te vallen’ in het vele aanbod dat momenteel in supermarkten, bouwmarkten, etc. is te verkrijgen.

Los van bovengenoemde aspecten die veelal spelen in de retailmarkt ziet men ook binnen de Business to Business markt een toenemend bewustzijn van de voordelen van een ‘custom made’ verpakking. Behalve identiteit zijn in dit segment primair vooral rationele argumenten de basis om te komen tot een vernieuwende verpakking. Te denken valt in dit kader bijvoorbeeld aan de optimalisatie van allerlei interne en externe logistieke processen.

Sinds 2006 heeft Bark Verpakkingen B.V. zich steeds meer toegelegd op ‘custom made’ verpakkingen. Dat heeft inmiddels een dermate grote vlucht genomen dat verdere specialisatie vereist werd. Het resultaat daarvan is Bark Innovations B.V.
www.bark-innovations.com

Contactpersonen
  • Jorn Veldhuis